laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπαρμπούνια στον φούρνο

Συνταγές

Μπαρμπούνια στον φούρνο
0.00

Υλικά Συνταγής

1 ½ κιλού μπαρμπούνια, γόπες ή λιθρίνια

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 ¼ κούπας λάδι

2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες

5 σκελίδες σκόρδο

2 μακριές πράσινες πιπεριές

5-6 κοτσάνια μαϊντανό

4-5 φύλλα δάφνης

5-6 κόκκους μπαχάρι

10 κόκκους πιπέρι, αλάτι

2 γαρίφαλα

½ κούπας κρασί λευκό

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι και βράστε το μίγμα σε δυνατή φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί. Περιχύστε με το μίγμα τα ψάρια και ψήστε τα στους 200-300 βαθμούς περίπου να μείνουν με το λάδι τους. Σερβίρετε τα αμέσως με σαλάτα από βραστά χόρτα.

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.