laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Καραβίδες ψητές

Συνταγές

Καραβίδες ψητές
5.00

Υλικά Συνταγής

12 μεγάλες καραβίδες

αλάτι , άσπρο πιπέρι

½ κούπας μαλακό βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο

2-3 σταγόνες ταμπάσκο

φουντίτσες άνηθο

λεμόνι σε φετάκια ή τέταρτα

Εκτέλεση συνταγής

Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10'. Στο μεταξύ δουλέψτε μ ένα πηρούνι το βούτυρο με το σκόρδο, το άνηθο, το πιπέρι, το ταμπάσκο σας και ελάχιστο αλάτι. Χωρίστε τις καραβίδες στην μέση κόβοντας τες κατά μήκος και αφαιρέστε με προσοχή το εντεράκι από το κέντρο της ουράς. Αλείψτε τες με το αρωματισμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό μια μικρή σπάτουλα. Αραδιάστε τες στο δίσκο του γκρίλ και ψήστε τες 5' σε απόσταση 10 εκ. Σερβίρετε τες αμέσως γαρνίροντάς τες με φετάκια λεμονιού και συνοδεύοντας τες με σοταρισμένα λαχανικά.

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Ψαροκροκέτες στον ατμό
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί