laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Καραβίδες ψητές

Συνταγές

Καραβίδες ψητές
5.00

Υλικά Συνταγής

12 μεγάλες καραβίδες

αλάτι , άσπρο πιπέρι

½ κούπας μαλακό βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο

2-3 σταγόνες ταμπάσκο

φουντίτσες άνηθο

λεμόνι σε φετάκια ή τέταρτα

Εκτέλεση συνταγής

Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10'. Στο μεταξύ δουλέψτε μ ένα πηρούνι το βούτυρο με το σκόρδο, το άνηθο, το πιπέρι, το ταμπάσκο σας και ελάχιστο αλάτι. Χωρίστε τις καραβίδες στην μέση κόβοντας τες κατά μήκος και αφαιρέστε με προσοχή το εντεράκι από το κέντρο της ουράς. Αλείψτε τες με το αρωματισμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό μια μικρή σπάτουλα. Αραδιάστε τες στο δίσκο του γκρίλ και ψήστε τες 5' σε απόσταση 10 εκ. Σερβίρετε τες αμέσως γαρνίροντάς τες με φετάκια λεμονιού και συνοδεύοντας τες με σοταρισμένα λαχανικά.

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.