laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Καραβίδες ψητές

Συνταγές

Καραβίδες ψητές
5.00

Υλικά Συνταγής

12 μεγάλες καραβίδες

αλάτι , άσπρο πιπέρι

½ κούπας μαλακό βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο

2-3 σταγόνες ταμπάσκο

φουντίτσες άνηθο

λεμόνι σε φετάκια ή τέταρτα

Εκτέλεση συνταγής

Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10'. Στο μεταξύ δουλέψτε μ ένα πηρούνι το βούτυρο με το σκόρδο, το άνηθο, το πιπέρι, το ταμπάσκο σας και ελάχιστο αλάτι. Χωρίστε τις καραβίδες στην μέση κόβοντας τες κατά μήκος και αφαιρέστε με προσοχή το εντεράκι από το κέντρο της ουράς. Αλείψτε τες με το αρωματισμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό μια μικρή σπάτουλα. Αραδιάστε τες στο δίσκο του γκρίλ και ψήστε τες 5' σε απόσταση 10 εκ. Σερβίρετε τες αμέσως γαρνίροντάς τες με φετάκια λεμονιού και συνοδεύοντας τες με σοταρισμένα λαχανικά.

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.