laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Καραβίδες ψητές

Συνταγές

Καραβίδες ψητές
5.00

Υλικά Συνταγής

12 μεγάλες καραβίδες

αλάτι , άσπρο πιπέρι

½ κούπας μαλακό βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο

2-3 σταγόνες ταμπάσκο

φουντίτσες άνηθο

λεμόνι σε φετάκια ή τέταρτα

Εκτέλεση συνταγής

Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10'. Στο μεταξύ δουλέψτε μ ένα πηρούνι το βούτυρο με το σκόρδο, το άνηθο, το πιπέρι, το ταμπάσκο σας και ελάχιστο αλάτι. Χωρίστε τις καραβίδες στην μέση κόβοντας τες κατά μήκος και αφαιρέστε με προσοχή το εντεράκι από το κέντρο της ουράς. Αλείψτε τες με το αρωματισμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό μια μικρή σπάτουλα. Αραδιάστε τες στο δίσκο του γκρίλ και ψήστε τες 5' σε απόσταση 10 εκ. Σερβίρετε τες αμέσως γαρνίροντάς τες με φετάκια λεμονιού και συνοδεύοντας τες με σοταρισμένα λαχανικά.

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο