laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Γλώσσες με κρασί

Συνταγές

Γλώσσες με κρασί
0.00

Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά

4 άτομα

Υλικά Συνταγής

1 κιλό γλώσσες

1 κρεμμύδι

4 μέτριες ντομάτες ώριμες

2 κουταλιές λάδι

250 γρ. άσπρο κρασί

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Κάπαρη

50 γρ. βούτυρο

Λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε,  τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε. Σε ένα ταψάκι φούρνου ή πυρέξ τοποθετείτε τα ψάρια με 2 κουταλιές λάδι, τις ντομάτες κομμένες στα 4 και το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Τέλος τα περιχύνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε και πάλι. Εντωμεταξύ έχετε ζεστάνει το φούρνο όσο τα ετοιμάζετε και τα ψήνετε για 30 λεπτά. Πότε – πότε τα βρέχετε με το ζουμάκι, φροντίζοντας να πάρουν ωραίο χρώμα. Σβήνετε το φούρνο, προσθέτετε το βούτυρο και το λεμόνι, και την ώρα που θα τα σερβίρετε τα γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κάπαρη

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.