Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά
4 άτομα
Υλικά Συνταγής
1 κιλό γλώσσες
1 κρεμμύδι
4 μέτριες ντομάτες ώριμες
2 κουταλιές λάδι
250 γρ. άσπρο κρασί
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κάπαρη
50 γρ. βούτυρο
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε. Σε ένα ταψάκι φούρνου ή πυρέξ τοποθετείτε τα ψάρια με 2 κουταλιές λάδι, τις ντομάτες κομμένες στα 4 και το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Τέλος τα περιχύνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε και πάλι. Εντωμεταξύ έχετε ζεστάνει το φούρνο όσο τα ετοιμάζετε και τα ψήνετε για 30 λεπτά. Πότε – πότε τα βρέχετε με το ζουμάκι, φροντίζοντας να πάρουν ωραίο χρώμα. Σβήνετε το φούρνο, προσθέτετε το βούτυρο και το λεμόνι, και την ώρα που θα τα σερβίρετε τα γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κάπαρη