laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Γλώσσες με κρασί

Συνταγές

Γλώσσες με κρασί
0.00

Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά

4 άτομα

Υλικά Συνταγής

1 κιλό γλώσσες

1 κρεμμύδι

4 μέτριες ντομάτες ώριμες

2 κουταλιές λάδι

250 γρ. άσπρο κρασί

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Κάπαρη

50 γρ. βούτυρο

Λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε,  τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε. Σε ένα ταψάκι φούρνου ή πυρέξ τοποθετείτε τα ψάρια με 2 κουταλιές λάδι, τις ντομάτες κομμένες στα 4 και το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Τέλος τα περιχύνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε και πάλι. Εντωμεταξύ έχετε ζεστάνει το φούρνο όσο τα ετοιμάζετε και τα ψήνετε για 30 λεπτά. Πότε – πότε τα βρέχετε με το ζουμάκι, φροντίζοντας να πάρουν ωραίο χρώμα. Σβήνετε το φούρνο, προσθέτετε το βούτυρο και το λεμόνι, και την ώρα που θα τα σερβίρετε τα γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κάπαρη

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Κοτόπουλο με μπάμιες
Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο,στους 120οC.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.