laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Γλώσσες με κρασί

Συνταγές

Γλώσσες με κρασί
0.00

Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά

4 άτομα

Υλικά Συνταγής

1 κιλό γλώσσες

1 κρεμμύδι

4 μέτριες ντομάτες ώριμες

2 κουταλιές λάδι

250 γρ. άσπρο κρασί

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Κάπαρη

50 γρ. βούτυρο

Λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε,  τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε. Σε ένα ταψάκι φούρνου ή πυρέξ τοποθετείτε τα ψάρια με 2 κουταλιές λάδι, τις ντομάτες κομμένες στα 4 και το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Τέλος τα περιχύνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε και πάλι. Εντωμεταξύ έχετε ζεστάνει το φούρνο όσο τα ετοιμάζετε και τα ψήνετε για 30 λεπτά. Πότε – πότε τα βρέχετε με το ζουμάκι, φροντίζοντας να πάρουν ωραίο χρώμα. Σβήνετε το φούρνο, προσθέτετε το βούτυρο και το λεμόνι, και την ώρα που θα τα σερβίρετε τα γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κάπαρη

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά.

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου