laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Γλώσσες με κρασί

Συνταγές

Γλώσσες με κρασί
0.00

Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά

4 άτομα

Υλικά Συνταγής

1 κιλό γλώσσες

1 κρεμμύδι

4 μέτριες ντομάτες ώριμες

2 κουταλιές λάδι

250 γρ. άσπρο κρασί

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Κάπαρη

50 γρ. βούτυρο

Λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε,  τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε. Σε ένα ταψάκι φούρνου ή πυρέξ τοποθετείτε τα ψάρια με 2 κουταλιές λάδι, τις ντομάτες κομμένες στα 4 και το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Τέλος τα περιχύνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε και πάλι. Εντωμεταξύ έχετε ζεστάνει το φούρνο όσο τα ετοιμάζετε και τα ψήνετε για 30 λεπτά. Πότε – πότε τα βρέχετε με το ζουμάκι, φροντίζοντας να πάρουν ωραίο χρώμα. Σβήνετε το φούρνο, προσθέτετε το βούτυρο και το λεμόνι, και την ώρα που θα τα σερβίρετε τα γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κάπαρη

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση