Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
6 άτομα
Υλικά Συνταγής
12 αγκινάρες μικρές και τρυφερές
Αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι
Λάδι, ξύδι ή 1δόση μαγιονέζα
1 κουτί αρακάς ψιλός
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά χοντρά φύλλα, τραβώντας ένα – ένα και όχι κόβοντας τα με μαχαίρι. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε το χνούδι, τις τρίβετε με λεμόνι και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό, μέσα στο οποίο έχετε στύψει πάλι λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Τις σερβίρετε σε πιατέλα ολόκληρες, τις αλατοπιπερώνετε και τις περιχύνετε με το λαδόξυδο που έχετε χτυπήσει σε πιάτο και πιρούνι.Ο άλλος τρόπος είναι να βράσετε τις αγκινάρες και να τις ανακατέψετε με μαγιονέζα και αρακά. Με το μισό μείγμα γεμίζετε τις μικρές αγκινάρες και με το υπόλοιπο στρώνετε μια πιατέλα στην οποία τοποθετείτε τις αγκινάρες που έχετε γεμίσει με μαγιονέζα και αρακά