Για 6 άτομα
Η πράσινη και γλυκιά αυτή καλοκαιρινή σούπα συμπληρώνεται ιδανικά με την καπνιστή γεύση του ψαριού .
μπορείτε να την ετοιμάσετε μια-δυο μέρες πριν και να τη σερβίρετε παγωμένη,προσθέτοντας το χέλι την τελευταία στιγμή
Υλικά Συνταγής:
1 κιλό φρέσκα τρυφερά κολοκυθάκια
1 ½ φλιτζάνι φρέσκο η κατεψυγμένο ξεσπυρισμένο αρακά
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
3 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, πλυμένα και στραγγισμένα
(χωρίς κοτσάνια)
3 ζωμό κότας η νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού ψιλό ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
1 πακέτο φατάκια καπνιστό χέλι κομμένο σε λουριδάκια
6 κλωνάρια δυόσμο
Εκτέλεση συνταγής
Πλύντε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε φετάκια περίπου 1εκ. Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε ανακατώνοντας σε σπάτουλα 10 λεπτά ,προσθέστε και τον αρακά και σοτάρετε αλλά 6 λεπτά .
Λιώστε στο μπλέντερ τα σοταρισμένα λαχανικά ,λίγα λίγα προσθέτοντας ζωμό η νερό καθώς και τα φύλλα μαϊντανού , για να πάρετε λείο πολτό .
Ανακατέψτε τις ίνες . Ανακατέψτε σε γαβάθα το πολτό λαχανιών με το υπόλοιπο ζωμό , σκεπαστέ και βαλτέ στο ψυγείο να παγώσει για 6-8 ώρες .
Όταν πρόκειται να σερβίρετε τη σούπα δοκιμάστε την και βαλτέ όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε προσθέτοντας και καπνιστό χέλι.
Στολίστε με κλωνάρια δυόσμου .