laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Σούπες ελληνικής κουζίνας > Σούπα αρακά και κολοκύθι με καπνιστό χέλι

Σούπα αρακά και κολοκύθι με καπνιστό χέλι

Συνταγές

Σούπα αρακά και κολοκύθι με καπνιστό χέλι
0.00

Για 6 άτομα 

Η πράσινη και γλυκιά αυτή καλοκαιρινή σούπα συμπληρώνεται ιδανικά με την καπνιστή γεύση του ψαριού .

μπορείτε να την ετοιμάσετε μια-δυο μέρες πριν και να τη σερβίρετε παγωμένη,προσθέτοντας το χέλι την τελευταία στιγμή 

Υλικά Συνταγής:

1 κιλό φρέσκα τρυφερά κολοκυθάκια

1 ½ φλιτζάνι φρέσκο η κατεψυγμένο ξεσπυρισμένο αρακά

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Ελαιόλαδο

3 φλιτζάνι  νερό

1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, πλυμένα και στραγγισμένα
(χωρίς κοτσάνια)

3 ζωμό κότας η νερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

1 κουταλιά γλυκού ψιλό ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

1 πακέτο φατάκια καπνιστό χέλι κομμένο σε λουριδάκια

6 κλωνάρια δυόσμο 

Εκτέλεση συνταγής

Πλύντε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε φετάκια περίπου 1εκ. Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε ανακατώνοντας σε σπάτουλα 10 λεπτά ,προσθέστε και τον αρακά και σοτάρετε αλλά 6 λεπτά .
Λιώστε στο μπλέντερ τα σοταρισμένα λαχανικά ,λίγα λίγα προσθέτοντας ζωμό η νερό καθώς και τα φύλλα μαϊντανού , για να πάρετε λείο πολτό .
Ανακατέψτε τις ίνες . Ανακατέψτε σε γαβάθα το πολτό λαχανιών με το υπόλοιπο ζωμό , σκεπαστέ και βαλτέ στο ψυγείο να παγώσει για 6-8 ώρες .
Όταν πρόκειται να σερβίρετε τη σούπα δοκιμάστε την και βαλτέ όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε προσθέτοντας και καπνιστό χέλι.
Στολίστε με κλωνάρια δυόσμου .

Ρεβίθια Σούπα
Βαλτέ από βραδύς τα ρεβίθια σε νερό και αλάτι να μουσκέψουν. το πρωί στραγγιστέ και ξέπλυνε με άφθονο νερό βγάλτε τα ρεβίθια να βράσουν μέσα στο νερό και ξαφρίστε συνεχώς

Σούπα με φρέσκο κόλιαντρο
Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι, την πιπερόριζα και το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνετε το αλεύρι και σταδιακά το ζεστό ζωμό. Αφήνετε το μείγμα να βράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε 10 λεπτά.

Σούπα με θαλασσινά
Τρίβετε τα μύδια και αφαιρείτε τα γένια. Πετάτε όσα παραμένουν ανοιχτά και δεν κλείνουν όταν τα ρίχνετε στον πάγκο της κουζίνας. Ξεφλουδίζετε και καθαρίζετε τις γαρίδες.

Φακές Σούπα
Πλένουμε τις φακές καλά και τις στραγγίζουμε. τις ζεματάμε για 7' και τις ξανά στραγγίζουμε

Μανιταρόσουπα δροσερή
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο

Τραχανάς ξινός
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με το αλάτι να βράση

Κοτόσουπα
Η σούπα έχει βάση το κοτόζουμο,είναι διεθνές φαγητό και στην Ελλάδα φτιάχνετε με αβγολέμονο.Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής.

Σούπα αρακά και κολοκύθι με καπνιστό χέλι
Πλύντε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε φετάκια περίπου 1εκ. Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε ανακατώνοντας σε σπάτουλα 10 λεπτά

Γαλλική κρεμμυδόσουπα
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσοχή μην τα κάψετε.