laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι

Συνταγές

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
0.00

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος  25 λεπτά 
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 580 kcal

Υλικά Συνταγής

200γρ στήθος κοτόπουλου
500γρ πέννες
1 κόκκινη πιπεριά
Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση Συνταγής

Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό.
Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι.
Σ΄ ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι με λίγο λάδι
σωτάρο καλά το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα .
Προσθέτω το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές.
Αλατοπιπερώνω και σωτάρω για 2 λεπτά ακόμη.
Ρίχνω μέσα τις πέννες και 2 κουταλιές της σούπας νερό από  το βράσιμο (αν η κατσαρόλα δεν είναι αντικολλητική )
Προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο μοσχοκάρυδο. 

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ