laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι

Συνταγές

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
0.00

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος  25 λεπτά 
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 580 kcal

Υλικά Συνταγής

200γρ στήθος κοτόπουλου
500γρ πέννες
1 κόκκινη πιπεριά
Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση Συνταγής

Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό.
Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι.
Σ΄ ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι με λίγο λάδι
σωτάρο καλά το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα .
Προσθέτω το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές.
Αλατοπιπερώνω και σωτάρω για 2 λεπτά ακόμη.
Ρίχνω μέσα τις πέννες και 2 κουταλιές της σούπας νερό από  το βράσιμο (αν η κατσαρόλα δεν είναι αντικολλητική )
Προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο μοσχοκάρυδο. 

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ