laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι

Συνταγές

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
0.00

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος  25 λεπτά 
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 580 kcal

Υλικά Συνταγής

200γρ στήθος κοτόπουλου
500γρ πέννες
1 κόκκινη πιπεριά
Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση Συνταγής

Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό.
Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι.
Σ΄ ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι με λίγο λάδι
σωτάρο καλά το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα .
Προσθέτω το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές.
Αλατοπιπερώνω και σωτάρω για 2 λεπτά ακόμη.
Ρίχνω μέσα τις πέννες και 2 κουταλιές της σούπας νερό από  το βράσιμο (αν η κατσαρόλα δεν είναι αντικολλητική )
Προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο μοσχοκάρυδο. 

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,