laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι

Συνταγές

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
0.00

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος  25 λεπτά 
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 580 kcal

Υλικά Συνταγής

200γρ στήθος κοτόπουλου
500γρ πέννες
1 κόκκινη πιπεριά
Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση Συνταγής

Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό.
Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι.
Σ΄ ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι με λίγο λάδι
σωτάρο καλά το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα .
Προσθέτω το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές.
Αλατοπιπερώνω και σωτάρω για 2 λεπτά ακόμη.
Ρίχνω μέσα τις πέννες και 2 κουταλιές της σούπας νερό από  το βράσιμο (αν η κατσαρόλα δεν είναι αντικολλητική )
Προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο μοσχοκάρυδο. 

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες