laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι

Συνταγές

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
0.00

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος  25 λεπτά 
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 580 kcal

Υλικά Συνταγής

200γρ στήθος κοτόπουλου
500γρ πέννες
1 κόκκινη πιπεριά
Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση Συνταγής

Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό.
Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι.
Σ΄ ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι με λίγο λάδι
σωτάρο καλά το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα .
Προσθέτω το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές.
Αλατοπιπερώνω και σωτάρω για 2 λεπτά ακόμη.
Ρίχνω μέσα τις πέννες και 2 κουταλιές της σούπας νερό από  το βράσιμο (αν η κατσαρόλα δεν είναι αντικολλητική )
Προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο μοσχοκάρυδο. 

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.