laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο

Συνταγές

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
0.00

Χρόνος προετοιμασίας :25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 30 λεπτά
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 350 kcal

Υλικά Συνταγής

120 γρ ρύζι αρμπόριο η carnaroli
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200γρ νουά σε μικρά κομμάτια
½ μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι νερού λευκό αρετσίνωτο κρασί
3 ποτήρια νερού ζεστό μοσχαρίσιο ζωμό
2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε η τυρί
κρέμα Philadelphia
φρέσκο δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας .
Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο, αφού πρώτα το έχω μαδήσει.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύω για 2 λεπτά  ακόμη και <<σβήνω>> με το κρασί .
Λίγο πριν εξατμιστεί το κρασί προσθέτω λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και αλλατοπιπερώνω. (Με προσοχή αν είναι ήδη αλμυρός ο ζωμός )
Σ΄ ένα τηγανάκι σοτάρω τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες .
Το ριζότο θέλει 18-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Τρία λεπτά πριν γίνει το ριζότο, προσθέτω τα μανιτάρια και μόλις το βγάλω από τη φωτιά , ρίχνω μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα Philadelphia και ανακατεύω ελαφρά 

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.