laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο

Συνταγές

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
0.00

Χρόνος προετοιμασίας :25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 30 λεπτά
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 350 kcal

Υλικά Συνταγής

120 γρ ρύζι αρμπόριο η carnaroli
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200γρ νουά σε μικρά κομμάτια
½ μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι νερού λευκό αρετσίνωτο κρασί
3 ποτήρια νερού ζεστό μοσχαρίσιο ζωμό
2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε η τυρί
κρέμα Philadelphia
φρέσκο δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας .
Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο, αφού πρώτα το έχω μαδήσει.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύω για 2 λεπτά  ακόμη και <<σβήνω>> με το κρασί .
Λίγο πριν εξατμιστεί το κρασί προσθέτω λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και αλλατοπιπερώνω. (Με προσοχή αν είναι ήδη αλμυρός ο ζωμός )
Σ΄ ένα τηγανάκι σοτάρω τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες .
Το ριζότο θέλει 18-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Τρία λεπτά πριν γίνει το ριζότο, προσθέτω τα μανιτάρια και μόλις το βγάλω από τη φωτιά , ρίχνω μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα Philadelphia και ανακατεύω ελαφρά 

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Γεμιστά

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.