laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο

Συνταγές

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
0.00

Χρόνος προετοιμασίας :25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 30 λεπτά
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 350 kcal

Υλικά Συνταγής

120 γρ ρύζι αρμπόριο η carnaroli
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200γρ νουά σε μικρά κομμάτια
½ μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι νερού λευκό αρετσίνωτο κρασί
3 ποτήρια νερού ζεστό μοσχαρίσιο ζωμό
2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε η τυρί
κρέμα Philadelphia
φρέσκο δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας .
Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο, αφού πρώτα το έχω μαδήσει.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύω για 2 λεπτά  ακόμη και <<σβήνω>> με το κρασί .
Λίγο πριν εξατμιστεί το κρασί προσθέτω λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και αλλατοπιπερώνω. (Με προσοχή αν είναι ήδη αλμυρός ο ζωμός )
Σ΄ ένα τηγανάκι σοτάρω τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες .
Το ριζότο θέλει 18-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Τρία λεπτά πριν γίνει το ριζότο, προσθέτω τα μανιτάρια και μόλις το βγάλω από τη φωτιά , ρίχνω μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα Philadelphia και ανακατεύω ελαφρά 

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες