laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο

Συνταγές

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
0.00

Χρόνος προετοιμασίας :25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 30 λεπτά
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 350 kcal

Υλικά Συνταγής

120 γρ ρύζι αρμπόριο η carnaroli
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200γρ νουά σε μικρά κομμάτια
½ μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι νερού λευκό αρετσίνωτο κρασί
3 ποτήρια νερού ζεστό μοσχαρίσιο ζωμό
2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε η τυρί
κρέμα Philadelphia
φρέσκο δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας .
Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο, αφού πρώτα το έχω μαδήσει.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύω για 2 λεπτά  ακόμη και <<σβήνω>> με το κρασί .
Λίγο πριν εξατμιστεί το κρασί προσθέτω λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και αλλατοπιπερώνω. (Με προσοχή αν είναι ήδη αλμυρός ο ζωμός )
Σ΄ ένα τηγανάκι σοτάρω τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες .
Το ριζότο θέλει 18-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Τρία λεπτά πριν γίνει το ριζότο, προσθέτω τα μανιτάρια και μόλις το βγάλω από τη φωτιά , ρίχνω μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα Philadelphia και ανακατεύω ελαφρά 

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.