Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Συνταγές

Σάλτσα πράσινη ντομάτα
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το νερό και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα περίπου για 20 λεπτά ώσπου να γίνουν πολτός.

Χάρασσα σάλτσα
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα κτυπάτε

Σάλτσα μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τους σπόρους ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σάλτσα μπάρμπεκιου
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, το καυτερό και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα κτυπάτε μέχρι

Σάλτσα γιαουρτιού
Κτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ

Σάλτσα ταχινιού
Αυτή η σάλτσα συνοδεύει τηγανιτά λαχανικά , βραστά κρέατα και κρέατα σχάρας.

Σάλτσα μπαχαρικών
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες , το πιπέρι, τη ζάχαρη και το κρεμμύδι. Βράζουμε το μείγμα ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας κάθε τόσο για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να πηχτώσει.

Σάλτσα κάρυ
Ροδίζετε τα κρεμμύδια με το βούτυρο, προσθέτετε το μήλο