Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Συνταγές
Σάλτσα ντομάτα καυτερή
Βάζουμε σε σακουλάκι τα καυτερά, τα γαρύφαλλα και τα πιπέρια. Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνουμε χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σάλτσα ταχινιού
Αυτή η σάλτσα συνοδεύει τηγανιτά λαχανικά , βραστά κρέατα και κρέατα σχάρας.
Σάλτσα κάρυ
Ροδίζετε τα κρεμμύδια με το βούτυρο, προσθέτετε το μήλο
Σάλτσα πράσινη ντομάτα
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το νερό και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα περίπου για 20 λεπτά ώσπου να γίνουν πολτός.
Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα κτυπάτε μέχρι
Σάλτσα μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τους σπόρους ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σάλτσα μπάρμπεκιου
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, το καυτερό και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σάλτσα γιαουρτιού
Κτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ
Χάρασσα σάλτσα
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα κτυπάτε