Υλικά Συνταγής
250 γρ ταχίνι
2 λεμονιών χυμό
75 γρ ελαιόλαδο
2-4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
λιγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο νερό
αλάτι και πιπέρι λευκό
Εκτέλεση Συνταγής
Κτυπάτε πολύ καλά το ταχίνι με το λεμόνι στο μίξερ για να ασπρισει. Ρίχνετε μέσα το σκόρδο αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
Συνεχίζετε το κτύπημα ρίχνοντας και λάδι. Αραιώνετε με λίγο νερό και πασπαλίζετε με το μαϊντανό .
Αυτή η σάλτσα συνοδεύει τηγανιτά λαχανικά , βραστά κρέατα και κρέατα σχάρας.