laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Σαλάτες ελληνικής κουζίνας > Σαλάτα με μικρές πατάτες, κομματάκια τυριού και κάππαρη

Σαλάτα με μικρές πατάτες, κομματάκια τυριού και κάππαρη

Συνταγές

Σαλάτα με μικρές πατάτες, κομματάκια τυριού και κάππαρη
0.00

Υλικά συνταγής

20 μικρές πατάτες

2 κουταλιές βούτυρο

100 γραμ. τυρί κομμένο σε κύβους

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 ντομάτες φρέσκιες κομμένες σε κύβους

2 κουταλιές κάππαρη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τις πατάτες, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε για 10 λεπτά τις πατάτες και στην συνέχεια τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ και έτσι όπως είναι ζεστές προσθέτουμε δυο κουταλιές βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Κόβουμε το τυρί σε κύβους και τους προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες και την κάπαρη. Πασπαλίζουμε με αλάτι και την τελευταία στιγμή ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κουνουπίδι με αρωματικά
Χτυπήστε το λάδι με το ξίδι το λεμόνι ,το πιπέρι και τα αρωματικά

Ελληνική πατατοσαλάτα
Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν, στραγγίστε και αφήστε τες να κρυώσουν

Αγριοραδίκια με λαρδί
Βάζετε τα ραδίκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο

Ζεστή σαλάτα με αντίδια και πατάτα
Σωτάρετε με λάδι τις πατάτες και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν

Σαλάτα πολιτική
Σ ένα μπόλ ανακατέψτε όλα μαζί τα ψιλοκομμένα λαχανικά

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε.

Ρυζοσαλάτα με όσπρια
Βράζουμε το ρύζι, ώσπου να μαλακώσει. Πλένουμε το ρύζι με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.

Κοτοσαλάτα με αβοκάντο
Κατ'αρχάς ετοιμάζεται την σως. Αναμειγνύετε σε μπολ το χυμό λεμόνι, το ταμπάσκο και 1 κουταλάκι ρίγανη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώσπου να αποκτήσει η σως λεία υφή. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε ξανά.

Πολιτική Σαλάτα
Περνάμε από το τρίφτη το λάχανο,καρότο και σκόρδο