laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι

Συνταγές

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
5.00

Υλικά συνταγής

500 γρ. χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι

1 φλιτζ. βρασμένο ρύζι

1/2 φλιτζ. σόδα ή κρύο νερό

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι

30 γρ. βούτυρο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά. Προσθέτουμε το ρύζι και την σόδα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι στο τηγάνι, ώσπου να λιώσει το βούτυρο. Τηγαν'ιζουμε τα μπιφτέκια λίγα λίγα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μπορείτε αν θέλετε να τα ψήσετε και στον φούρνο.

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο