laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι

Συνταγές

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
5.00

Υλικά συνταγής

500 γρ. χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι

1 φλιτζ. βρασμένο ρύζι

1/2 φλιτζ. σόδα ή κρύο νερό

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι

30 γρ. βούτυρο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά. Προσθέτουμε το ρύζι και την σόδα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι στο τηγάνι, ώσπου να λιώσει το βούτυρο. Τηγαν'ιζουμε τα μπιφτέκια λίγα λίγα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μπορείτε αν θέλετε να τα ψήσετε και στον φούρνο.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.