laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι

Συνταγές

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
5.00

Υλικά συνταγής

500 γρ. χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι

1 φλιτζ. βρασμένο ρύζι

1/2 φλιτζ. σόδα ή κρύο νερό

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι

30 γρ. βούτυρο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά. Προσθέτουμε το ρύζι και την σόδα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι στο τηγάνι, ώσπου να λιώσει το βούτυρο. Τηγαν'ιζουμε τα μπιφτέκια λίγα λίγα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μπορείτε αν θέλετε να τα ψήσετε και στον φούρνο.

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί