laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι

Συνταγές

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
5.00

Υλικά συνταγής

500 γρ. χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι

1 φλιτζ. βρασμένο ρύζι

1/2 φλιτζ. σόδα ή κρύο νερό

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι

30 γρ. βούτυρο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά. Προσθέτουμε το ρύζι και την σόδα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι στο τηγάνι, ώσπου να λιώσει το βούτυρο. Τηγαν'ιζουμε τα μπιφτέκια λίγα λίγα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μπορείτε αν θέλετε να τα ψήσετε και στον φούρνο.

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές