Υλικά συνταγής
500 γρ. χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1 φλιτζ. βρασμένο ρύζι
1/2 φλιτζ. σόδα ή κρύο νερό
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι
30 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά. Προσθέτουμε το ρύζι και την σόδα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι στο τηγάνι, ώσπου να λιώσει το βούτυρο. Τηγαν'ιζουμε τα μπιφτέκια λίγα λίγα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μπορείτε αν θέλετε να τα ψήσετε και στον φούρνο.