laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κις λορέν με μπέϊκον

Συνταγές

Κις λορέν με μπέϊκον
0.00

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λίγο αλάτι

150 γρ. ανάλατο βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους

1 κρόκος αυγού

 

25 γρ. βούτυρο

300 γρ. μπέϊκον κομμένο σε κύβους

1 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος

3 αυγά

τριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Κατ'αρχάς ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα, ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτουμε τον κρόκο και λίγο κρύο νερό (2-3 κουταλιές) και αναμειγνύουμε τα υλικά με σπάτουλα ώσπου να γίνουν ζύμη. τη ζυμώνουμε με τα χέρια και την πλάθουμε σε σχήμα μπάλας. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγουμε την ζύμη σε σχήμα δίσκου πάνω σε αλευρωμένη εποφάνεια και την τοποθετούμε σε ραβδωτή ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. Κόβουμε όση περισσεύει. Σκεπάζουμε τη ζύμη με τσαλακωμένη λαδόκολλα και τοποθετούμε από πάνω φασόλια. Την ψήνουμε για 10 λεπτά, αφαιρούμε την λαδόκολλα και τα φασόλια και την αφήνουμε άλλα 3-5 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθεί ελαφρώς, χωρίς όμως να πάρει χρώμα. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι και σωτάρουμε το μπέϊκον ώσπου να χρυσίσει. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο. Σκορπίζουμε το μπέϊκον στη βάση της ζύμης και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού. Ψήνουμε την κις λορέν 30 λεπτά ή ώσπου να σφίξει η γέμιση. Την αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη στη φόρμα προτού την σερβίρουμε.


 

 

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά