laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κις λορέν με μπέϊκον

Συνταγές

Κις λορέν με μπέϊκον
0.00

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λίγο αλάτι

150 γρ. ανάλατο βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους

1 κρόκος αυγού

 

25 γρ. βούτυρο

300 γρ. μπέϊκον κομμένο σε κύβους

1 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος

3 αυγά

τριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Κατ'αρχάς ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα, ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτουμε τον κρόκο και λίγο κρύο νερό (2-3 κουταλιές) και αναμειγνύουμε τα υλικά με σπάτουλα ώσπου να γίνουν ζύμη. τη ζυμώνουμε με τα χέρια και την πλάθουμε σε σχήμα μπάλας. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγουμε την ζύμη σε σχήμα δίσκου πάνω σε αλευρωμένη εποφάνεια και την τοποθετούμε σε ραβδωτή ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. Κόβουμε όση περισσεύει. Σκεπάζουμε τη ζύμη με τσαλακωμένη λαδόκολλα και τοποθετούμε από πάνω φασόλια. Την ψήνουμε για 10 λεπτά, αφαιρούμε την λαδόκολλα και τα φασόλια και την αφήνουμε άλλα 3-5 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθεί ελαφρώς, χωρίς όμως να πάρει χρώμα. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι και σωτάρουμε το μπέϊκον ώσπου να χρυσίσει. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο. Σκορπίζουμε το μπέϊκον στη βάση της ζύμης και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού. Ψήνουμε την κις λορέν 30 λεπτά ή ώσπου να σφίξει η γέμιση. Την αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη στη φόρμα προτού την σερβίρουμε.


 

 

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.