laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Σαλάτες ελληνικής κουζίνας > Ζεστή σαλάτα με αντίδια και πατάτα

Ζεστή σαλάτα με αντίδια και πατάτα

Συνταγές

Ζεστή σαλάτα με αντίδια και πατάτα
0.00

Υλικά Συνταγής

30μικρές φρέσκες πατάτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
150 γρ ρόκα
300 γρ αντίδια
1 κουταλιά αρωματικό  ξίδι
1 κουταλιά  μουστάρδα
10 κόκκινα ρεπανάκια σε φέτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Κόψτε τις πατάτες σε φέτες 5χιλ, Σωτάρετε με λάδι τις πατάτες και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Στραγγίστε τις πατάτες πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Βάλτε στο ίδιο τηγάνι τη ρόκα και τα αντίδια και γυρίστε τα μέχρι να μαραθούν , Προσθέστε τις πατάτες , το ξίδι και τη μουστάρδα και ανακατώστε ώσπου να ζεσταθούν . Ανακατώστε τα ρεπανάκια και το κρεμμυδάκι και σερβίρετε αμέσως.

Σαλάτα με καρότο και μαϊντανό
Η καλύτερη συνοδεία για τα καλοκαιρινά σας φαγητά

Κουνουπίδι με αρωματικά
Χτυπήστε το λάδι με το ξίδι το λεμόνι ,το πιπέρι και τα αρωματικά

Κοτοσαλάτα με αβοκάντο
Κατ'αρχάς ετοιμάζεται την σως. Αναμειγνύετε σε μπολ το χυμό λεμόνι, το ταμπάσκο και 1 κουταλάκι ρίγανη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώσπου να αποκτήσει η σως λεία υφή. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε ξανά.

Σαλάτα φακή
Καρφώστε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι

Ζεστή σαλάτα με αντίδια και πατάτα
Σωτάρετε με λάδι τις πατάτες και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε.

Ταμπουλέ (Λιβανέζικη σαλάτα)
Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ και ψιλοκόβετε τις ντομάτες από πάνω,έτσι ώστε να πάει όλος ο χυμός τους στο πλιγούρι

Σαλάτα πολιτική
Σ ένα μπόλ ανακατέψτε όλα μαζί τα ψιλοκομμένα λαχανικά

Τζατζίκι
Αδειάστε το στραγγισμένο γιαούρτι σ ένα μπόλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα το αγγουράκι, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι