Υλικά Συνταγής
2 γαρίφαλα
1 μέτριο κρεμμύδι
200 γρ φακή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκια ξερή ρίγανη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο
6 φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση Συνταγής
Καρφώστε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι. Βάλτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τις φακές το δαφνόφυλλο, το αλάτι και το νερό . Σιγοβράστε το ξεσκέπαστε περίπου 20λεπτά ώσπου να μαλακώσουν οι φακές . Στραγγιστέ και πετάξτε το κρεμμύδι και το δαφνόφυλλο. Βάλτε τη φακή σε μπολ. Χτυπήστε το λάδι με το ξίδι και τη ρίγανη και περιχύστε με αυτό το μείγμα τη φακή . Ανακατώστε και βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.