laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ελάφι με σως βατόμουρο

Συνταγές

Ελάφι με σως βατόμουρο
0.00

Υλικά συνταγής

60 γρ. διαυγές βούτυρο

12 κρεμμυδάκια για στιφάδο

150 γρ. βατόμουρα ή μαύρες σταφίδες

3 κουταλιές μαρμελάδα βατόμουρο

16 στρογγυλά κομματάκια από κρέας ελαφιού, 50 γρ. το καθένα

1/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί

1 2/3 φλιτζ. ζωμό βοδινού

2 κουταλάκια βούτυρο, που έχει μαλακώσει

2 κουταλάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Βάζουμε τα βατόμουρα σε άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μαρμελάδα και 3 κουταλιές νερό. Τα βράζουμε 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα φρούτα.

Αλατοπιπερώνουμε το ελάφι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο διαυγές βούτυρο στο τηγάνι και σωτάρουμε το κρέας λίγο λίγο, σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά. Το αποσύρουμε και το διατηρούμε ζεστό. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί και το αφήνουμε να βράσει 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε ώσπου να μειωθεί στο μισό.

Αναμειγνύουμε το βούτυρο και το αλεύρι για να φτιάξουμε μπερ μανιέ. Το προσθέτουμε στο ζωμό και ανακατεύουμε. Βράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά και στραγγίζουμε το σιρόπι των φρούτων στο ζωμό για να φτιάξουμε τη σως. Ανακατεύουμε καλά,αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε το ελάφι και το σερβίρουμε με τα κρεμμυδάκια.

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.