laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ελάφι με σως βατόμουρο

Συνταγές

Ελάφι με σως βατόμουρο
0.00

Υλικά συνταγής

60 γρ. διαυγές βούτυρο

12 κρεμμυδάκια για στιφάδο

150 γρ. βατόμουρα ή μαύρες σταφίδες

3 κουταλιές μαρμελάδα βατόμουρο

16 στρογγυλά κομματάκια από κρέας ελαφιού, 50 γρ. το καθένα

1/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί

1 2/3 φλιτζ. ζωμό βοδινού

2 κουταλάκια βούτυρο, που έχει μαλακώσει

2 κουταλάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Βάζουμε τα βατόμουρα σε άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μαρμελάδα και 3 κουταλιές νερό. Τα βράζουμε 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα φρούτα.

Αλατοπιπερώνουμε το ελάφι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο διαυγές βούτυρο στο τηγάνι και σωτάρουμε το κρέας λίγο λίγο, σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά. Το αποσύρουμε και το διατηρούμε ζεστό. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί και το αφήνουμε να βράσει 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε ώσπου να μειωθεί στο μισό.

Αναμειγνύουμε το βούτυρο και το αλεύρι για να φτιάξουμε μπερ μανιέ. Το προσθέτουμε στο ζωμό και ανακατεύουμε. Βράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά και στραγγίζουμε το σιρόπι των φρούτων στο ζωμό για να φτιάξουμε τη σως. Ανακατεύουμε καλά,αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε το ελάφι και το σερβίρουμε με τα κρεμμυδάκια.

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Κοτόπουλο με μπάμιες
Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο,στους 120οC.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά