laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ελάφι με σως βατόμουρο

Συνταγές

Ελάφι με σως βατόμουρο
0.00

Υλικά συνταγής

60 γρ. διαυγές βούτυρο

12 κρεμμυδάκια για στιφάδο

150 γρ. βατόμουρα ή μαύρες σταφίδες

3 κουταλιές μαρμελάδα βατόμουρο

16 στρογγυλά κομματάκια από κρέας ελαφιού, 50 γρ. το καθένα

1/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί

1 2/3 φλιτζ. ζωμό βοδινού

2 κουταλάκια βούτυρο, που έχει μαλακώσει

2 κουταλάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Βάζουμε τα βατόμουρα σε άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μαρμελάδα και 3 κουταλιές νερό. Τα βράζουμε 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα φρούτα.

Αλατοπιπερώνουμε το ελάφι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο διαυγές βούτυρο στο τηγάνι και σωτάρουμε το κρέας λίγο λίγο, σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά. Το αποσύρουμε και το διατηρούμε ζεστό. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί και το αφήνουμε να βράσει 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε ώσπου να μειωθεί στο μισό.

Αναμειγνύουμε το βούτυρο και το αλεύρι για να φτιάξουμε μπερ μανιέ. Το προσθέτουμε στο ζωμό και ανακατεύουμε. Βράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά και στραγγίζουμε το σιρόπι των φρούτων στο ζωμό για να φτιάξουμε τη σως. Ανακατεύουμε καλά,αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε το ελάφι και το σερβίρουμε με τα κρεμμυδάκια.

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.