laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ελάφι με σως βατόμουρο

Συνταγές

Ελάφι με σως βατόμουρο
0.00

Υλικά συνταγής

60 γρ. διαυγές βούτυρο

12 κρεμμυδάκια για στιφάδο

150 γρ. βατόμουρα ή μαύρες σταφίδες

3 κουταλιές μαρμελάδα βατόμουρο

16 στρογγυλά κομματάκια από κρέας ελαφιού, 50 γρ. το καθένα

1/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί

1 2/3 φλιτζ. ζωμό βοδινού

2 κουταλάκια βούτυρο, που έχει μαλακώσει

2 κουταλάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Βάζουμε τα βατόμουρα σε άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μαρμελάδα και 3 κουταλιές νερό. Τα βράζουμε 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα φρούτα.

Αλατοπιπερώνουμε το ελάφι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο διαυγές βούτυρο στο τηγάνι και σωτάρουμε το κρέας λίγο λίγο, σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά. Το αποσύρουμε και το διατηρούμε ζεστό. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί και το αφήνουμε να βράσει 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε ώσπου να μειωθεί στο μισό.

Αναμειγνύουμε το βούτυρο και το αλεύρι για να φτιάξουμε μπερ μανιέ. Το προσθέτουμε στο ζωμό και ανακατεύουμε. Βράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά και στραγγίζουμε το σιρόπι των φρούτων στο ζωμό για να φτιάξουμε τη σως. Ανακατεύουμε καλά,αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε το ελάφι και το σερβίρουμε με τα κρεμμυδάκια.

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά