laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρολάκια με τυρί και πέστο

Συνταγές

Ρολάκια με τυρί και πέστο
0.00

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

μια πρέζα αλάτι

150 γραμ. ανάλατο βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους

1 κρόκος αυγού

100 γρ. τσένταρ τριμμένο

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές ντοματοπελτέ

2 κουταλιές πέστο

1 αυγό, χτυπημένο για άλειμμα

λάδι, για άλειμμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο και λίγο κρύο νερό (2-3 κουταλιές) και αναμειγνύουμε τα υλικά ώσπου να γίνουν ζύμη. Τη δουλεύουμε με τα χέρια και την πλάθουμε σε σχήμα μπάλας. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 2 ορθογώνια διαστάσεων 20*25 εκ. Αναμειγνύουμε σε μπολ το τσένταρ με την παρμεζάνα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Αλείφουμε το ένα κομμάτι ζύμης με ντοματοπελτέ. Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι ζύμης, το αλείφουμε με πέστο και σκορπίζουμε το μείγμα τυριού. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό. Αλείφουμε το ρολό με το αυγό και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.

 

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες