laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρολάκια με τυρί και πέστο

Συνταγές

Ρολάκια με τυρί και πέστο
0.00

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

μια πρέζα αλάτι

150 γραμ. ανάλατο βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους

1 κρόκος αυγού

100 γρ. τσένταρ τριμμένο

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές ντοματοπελτέ

2 κουταλιές πέστο

1 αυγό, χτυπημένο για άλειμμα

λάδι, για άλειμμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο και λίγο κρύο νερό (2-3 κουταλιές) και αναμειγνύουμε τα υλικά ώσπου να γίνουν ζύμη. Τη δουλεύουμε με τα χέρια και την πλάθουμε σε σχήμα μπάλας. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 2 ορθογώνια διαστάσεων 20*25 εκ. Αναμειγνύουμε σε μπολ το τσένταρ με την παρμεζάνα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Αλείφουμε το ένα κομμάτι ζύμης με ντοματοπελτέ. Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι ζύμης, το αλείφουμε με πέστο και σκορπίζουμε το μείγμα τυριού. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό. Αλείφουμε το ρολό με το αυγό και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.

 

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί