laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρολάκια με τυρί και πέστο

Συνταγές

Ρολάκια με τυρί και πέστο
0.00

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

μια πρέζα αλάτι

150 γραμ. ανάλατο βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους

1 κρόκος αυγού

100 γρ. τσένταρ τριμμένο

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές ντοματοπελτέ

2 κουταλιές πέστο

1 αυγό, χτυπημένο για άλειμμα

λάδι, για άλειμμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο και λίγο κρύο νερό (2-3 κουταλιές) και αναμειγνύουμε τα υλικά ώσπου να γίνουν ζύμη. Τη δουλεύουμε με τα χέρια και την πλάθουμε σε σχήμα μπάλας. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 2 ορθογώνια διαστάσεων 20*25 εκ. Αναμειγνύουμε σε μπολ το τσένταρ με την παρμεζάνα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Αλείφουμε το ένα κομμάτι ζύμης με ντοματοπελτέ. Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι ζύμης, το αλείφουμε με πέστο και σκορπίζουμε το μείγμα τυριού. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό. Αλείφουμε το ρολό με το αυγό και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.

 

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Ψαροκροκέτες στον ατμό
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια