laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρολάκια με τυρί και πέστο

Συνταγές

Ρολάκια με τυρί και πέστο
0.00

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

μια πρέζα αλάτι

150 γραμ. ανάλατο βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους

1 κρόκος αυγού

100 γρ. τσένταρ τριμμένο

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές ντοματοπελτέ

2 κουταλιές πέστο

1 αυγό, χτυπημένο για άλειμμα

λάδι, για άλειμμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο και λίγο κρύο νερό (2-3 κουταλιές) και αναμειγνύουμε τα υλικά ώσπου να γίνουν ζύμη. Τη δουλεύουμε με τα χέρια και την πλάθουμε σε σχήμα μπάλας. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 2 ορθογώνια διαστάσεων 20*25 εκ. Αναμειγνύουμε σε μπολ το τσένταρ με την παρμεζάνα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Αλείφουμε το ένα κομμάτι ζύμης με ντοματοπελτέ. Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι ζύμης, το αλείφουμε με πέστο και σκορπίζουμε το μείγμα τυριού. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό. Αλείφουμε το ρολό με το αυγό και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.

 

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη