laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρολάκια με τυρί και πέστο

Συνταγές

Ρολάκια με τυρί και πέστο
0.00

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

μια πρέζα αλάτι

150 γραμ. ανάλατο βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους

1 κρόκος αυγού

100 γρ. τσένταρ τριμμένο

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές ντοματοπελτέ

2 κουταλιές πέστο

1 αυγό, χτυπημένο για άλειμμα

λάδι, για άλειμμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο και λίγο κρύο νερό (2-3 κουταλιές) και αναμειγνύουμε τα υλικά ώσπου να γίνουν ζύμη. Τη δουλεύουμε με τα χέρια και την πλάθουμε σε σχήμα μπάλας. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 2 ορθογώνια διαστάσεων 20*25 εκ. Αναμειγνύουμε σε μπολ το τσένταρ με την παρμεζάνα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Αλείφουμε το ένα κομμάτι ζύμης με ντοματοπελτέ. Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι ζύμης, το αλείφουμε με πέστο και σκορπίζουμε το μείγμα τυριού. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό. Αλείφουμε το ρολό με το αυγό και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.

 

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.