laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μεξικάνικα λουκάνικα

Συνταγές

Μεξικάνικα λουκάνικα
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό χοιρινά ή μοσχαρίσια λουκάνικα

2 μικρά πακέτα τσιπς καλαμποκιού, θρυμματισμένα

400 γραμ. σάλτσα ντομάτας

100 γραμ. τριμμένο τσένταρ

 

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν ψηθούν, τα ανοίγουμε στη μέση και τα πασπαλίζουμε με τα τσιπς καλαμποκιού, ρίχνουμε μπόλικη σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τσένταρ. Τα βάζουμε ξανά στο φούρνο, προσέχοντας να μη χυθεί η γέμιση.

Τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε ώσπου να λιώσει το τυρί, περίπου 2 λεπτά.

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Ψαροκροκέτες στον ατμό
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.