laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ριζότο με μανιτάρια

Συνταγές

Ριζότο με μανιτάρια
0.00

Υλικά συνταγής

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

55 γρ. βούτυρο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 φλιτζ. ρύζι

3 φλιτζ. μανιτάρια σε φέτες

2 1/2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών ή κότας

1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί

1/2 κουταλάκι αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

μαϊντανός, για γαρνίρισμα

παρμεζάνα, για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Αφήνουμε το ριζότο να σταθεί για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Το σερβίρουμε με νιφάδες παρμεζάνας.

Το ριζότο πρέπει να έχει στερεή υφή αλλά να είναι σχετικά μαλακό.

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Γεμιστά

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά.

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.