laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ριζότο με μανιτάρια

Συνταγές

Ριζότο με μανιτάρια
0.00

Υλικά συνταγής

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

55 γρ. βούτυρο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 φλιτζ. ρύζι

3 φλιτζ. μανιτάρια σε φέτες

2 1/2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών ή κότας

1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί

1/2 κουταλάκι αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

μαϊντανός, για γαρνίρισμα

παρμεζάνα, για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Αφήνουμε το ριζότο να σταθεί για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Το σερβίρουμε με νιφάδες παρμεζάνας.

Το ριζότο πρέπει να έχει στερεή υφή αλλά να είναι σχετικά μαλακό.

Γεμιστά

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση