laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ορεκτικά με μπαγκέτα

Συνταγές

Ορεκτικά με μπαγκέτα
0.00

Υλικά Συνταγής

1 ψωμί μπαγκέτα καλοψημένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο

Μείγμα ντομάτας και βασιλικού

3 μέτριες ώριμες ντομάτες , σε κομματάκια
1 κουταλιά  φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά λάδι
¼ κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Μείγμα ελιάς και ρίγανης

½ φλιτζάνι μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
1 κουταλιά λάδι
1/3 φλιτζανιού  πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συν
ταγής


Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες
στο γκριλ ή στη φρυγανιέρα. Τρίψτε τη μια πλευρά τους σε μισή σκελίδα σκόρδο και ραντίστε με λάδι. Αλείψτε ορισμένες φρυγανιές με μείγμα ντομάτας και άλλες με μείγμα ελιάς .Αφήστε τις υπόλοιπες σκέτες. Σερβίρονται ζεστές

Μείγμα ντομάτας και βασιλικού
Ζεστάνετε το λάδι ,ρίξτε τις ντομάτες και σωτάρετέ τες σε δυνατή φωτιά 1 λεπτό.
Ανακατώστε σε μπολ τις ντομάτες με το βασιλικό ,τη ζάχαρη και το κρεμμύδι.

Μείγμα ελιάς και ρίγανης
Ανακατώστε καλά όλα τα υλικά 

 

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.