laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ορεκτικά με μπαγκέτα

Συνταγές

Ορεκτικά με μπαγκέτα
0.00

Υλικά Συνταγής

1 ψωμί μπαγκέτα καλοψημένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο

Μείγμα ντομάτας και βασιλικού

3 μέτριες ώριμες ντομάτες , σε κομματάκια
1 κουταλιά  φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά λάδι
¼ κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Μείγμα ελιάς και ρίγανης

½ φλιτζάνι μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
1 κουταλιά λάδι
1/3 φλιτζανιού  πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συν
ταγής


Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες
στο γκριλ ή στη φρυγανιέρα. Τρίψτε τη μια πλευρά τους σε μισή σκελίδα σκόρδο και ραντίστε με λάδι. Αλείψτε ορισμένες φρυγανιές με μείγμα ντομάτας και άλλες με μείγμα ελιάς .Αφήστε τις υπόλοιπες σκέτες. Σερβίρονται ζεστές

Μείγμα ντομάτας και βασιλικού
Ζεστάνετε το λάδι ,ρίξτε τις ντομάτες και σωτάρετέ τες σε δυνατή φωτιά 1 λεπτό.
Ανακατώστε σε μπολ τις ντομάτες με το βασιλικό ,τη ζάχαρη και το κρεμμύδι.

Μείγμα ελιάς και ρίγανης
Ανακατώστε καλά όλα τα υλικά 

 

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.