laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ορεκτικά με μπαγκέτα

Συνταγές

Ορεκτικά με μπαγκέτα
0.00

Υλικά Συνταγής

1 ψωμί μπαγκέτα καλοψημένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο

Μείγμα ντομάτας και βασιλικού

3 μέτριες ώριμες ντομάτες , σε κομματάκια
1 κουταλιά  φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά λάδι
¼ κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Μείγμα ελιάς και ρίγανης

½ φλιτζάνι μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
1 κουταλιά λάδι
1/3 φλιτζανιού  πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συν
ταγής


Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες
στο γκριλ ή στη φρυγανιέρα. Τρίψτε τη μια πλευρά τους σε μισή σκελίδα σκόρδο και ραντίστε με λάδι. Αλείψτε ορισμένες φρυγανιές με μείγμα ντομάτας και άλλες με μείγμα ελιάς .Αφήστε τις υπόλοιπες σκέτες. Σερβίρονται ζεστές

Μείγμα ντομάτας και βασιλικού
Ζεστάνετε το λάδι ,ρίξτε τις ντομάτες και σωτάρετέ τες σε δυνατή φωτιά 1 λεπτό.
Ανακατώστε σε μπολ τις ντομάτες με το βασιλικό ,τη ζάχαρη και το κρεμμύδι.

Μείγμα ελιάς και ρίγανης
Ανακατώστε καλά όλα τα υλικά 

 

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι