Υλικά Συνταγής
1 ψωμί μπαγκέτα καλοψημένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο
Μείγμα ντομάτας και βασιλικού
3 μέτριες ώριμες ντομάτες , σε κομματάκια
1 κουταλιά φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά λάδι
¼ κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μείγμα ελιάς και ρίγανης
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
1 κουταλιά λάδι
1/3 φλιτζανιού πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Εκτέλεση συνταγής
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες
στο γκριλ ή στη φρυγανιέρα. Τρίψτε τη μια πλευρά τους σε μισή σκελίδα σκόρδο και ραντίστε με λάδι. Αλείψτε ορισμένες φρυγανιές με μείγμα ντομάτας και άλλες με μείγμα ελιάς .Αφήστε τις υπόλοιπες σκέτες. Σερβίρονται ζεστές
Μείγμα ντομάτας και βασιλικού
Ζεστάνετε το λάδι ,ρίξτε τις ντομάτες και σωτάρετέ τες σε δυνατή φωτιά 1 λεπτό.
Ανακατώστε σε μπολ τις ντομάτες με το βασιλικό ,τη ζάχαρη και το κρεμμύδι.
Μείγμα ελιάς και ρίγανης
Ανακατώστε καλά όλα τα υλικά