laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ορεκτικά με μπαγκέτα

Συνταγές

Ορεκτικά με μπαγκέτα
0.00

Υλικά Συνταγής

1 ψωμί μπαγκέτα καλοψημένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο

Μείγμα ντομάτας και βασιλικού

3 μέτριες ώριμες ντομάτες , σε κομματάκια
1 κουταλιά  φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά λάδι
¼ κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Μείγμα ελιάς και ρίγανης

½ φλιτζάνι μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
1 κουταλιά λάδι
1/3 φλιτζανιού  πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συν
ταγής


Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες
στο γκριλ ή στη φρυγανιέρα. Τρίψτε τη μια πλευρά τους σε μισή σκελίδα σκόρδο και ραντίστε με λάδι. Αλείψτε ορισμένες φρυγανιές με μείγμα ντομάτας και άλλες με μείγμα ελιάς .Αφήστε τις υπόλοιπες σκέτες. Σερβίρονται ζεστές

Μείγμα ντομάτας και βασιλικού
Ζεστάνετε το λάδι ,ρίξτε τις ντομάτες και σωτάρετέ τες σε δυνατή φωτιά 1 λεπτό.
Ανακατώστε σε μπολ τις ντομάτες με το βασιλικό ,τη ζάχαρη και το κρεμμύδι.

Μείγμα ελιάς και ρίγανης
Ανακατώστε καλά όλα τα υλικά 

 

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια