laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια

Συνταγές

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
0.00

Υλικά Συνταγής

Χοντρό αλάτι
2 κουταλιές λάδι
1 κιλό μικρά καλαμαράκια
1 μέτριο κολοκυθάκι
4 μέτριες ντομάτες ρόμα σε φέτες
1 μικρό αντίδι

Σάλτσα

2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κουταλάκι ταμπάσκο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Βουτήξτε τα δάχτυλά  σας στο αλάτι για να πιάνετε εύκολα τα καλαμαράκια .
Αφαιρέστε το κεφάλι, τα εντόσθια τους και το κόκαλο. Κόψτε τα πλοκάμια από το κεφάλι και πετάξτε τα
Αφαιρέστε τα πτερύγια για το δέρμα και πετάξτε τα.
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια  2-3 λεπτά , Μην τα τηγανίσετε πολύ ,γιατί  θα σκληρύνουν. βάλτε τα σε μπολ, ρίξτε 3 ώρες τουλάχιστον.
Πριν σερβίρετε ,κόψτε το κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές φέτες με το καθαριστήριοτο λαχανικών , βάλτε το αντίδι τις ντομάτες, το κολοκυθάκι και τα καλαμαράκια σε πιατέλα και  περιχύστε με τη σάλτσα.
Σάλτσα
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέσα σ΄ ένα βάζο 

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο