laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια

Συνταγές

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
0.00

Υλικά Συνταγής

Χοντρό αλάτι
2 κουταλιές λάδι
1 κιλό μικρά καλαμαράκια
1 μέτριο κολοκυθάκι
4 μέτριες ντομάτες ρόμα σε φέτες
1 μικρό αντίδι

Σάλτσα

2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κουταλάκι ταμπάσκο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Βουτήξτε τα δάχτυλά  σας στο αλάτι για να πιάνετε εύκολα τα καλαμαράκια .
Αφαιρέστε το κεφάλι, τα εντόσθια τους και το κόκαλο. Κόψτε τα πλοκάμια από το κεφάλι και πετάξτε τα
Αφαιρέστε τα πτερύγια για το δέρμα και πετάξτε τα.
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια  2-3 λεπτά , Μην τα τηγανίσετε πολύ ,γιατί  θα σκληρύνουν. βάλτε τα σε μπολ, ρίξτε 3 ώρες τουλάχιστον.
Πριν σερβίρετε ,κόψτε το κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές φέτες με το καθαριστήριοτο λαχανικών , βάλτε το αντίδι τις ντομάτες, το κολοκυθάκι και τα καλαμαράκια σε πιατέλα και  περιχύστε με τη σάλτσα.
Σάλτσα
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέσα σ΄ ένα βάζο 

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα