laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια

Συνταγές

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
0.00

Υλικά Συνταγής

Χοντρό αλάτι
2 κουταλιές λάδι
1 κιλό μικρά καλαμαράκια
1 μέτριο κολοκυθάκι
4 μέτριες ντομάτες ρόμα σε φέτες
1 μικρό αντίδι

Σάλτσα

2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κουταλάκι ταμπάσκο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Βουτήξτε τα δάχτυλά  σας στο αλάτι για να πιάνετε εύκολα τα καλαμαράκια .
Αφαιρέστε το κεφάλι, τα εντόσθια τους και το κόκαλο. Κόψτε τα πλοκάμια από το κεφάλι και πετάξτε τα
Αφαιρέστε τα πτερύγια για το δέρμα και πετάξτε τα.
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια  2-3 λεπτά , Μην τα τηγανίσετε πολύ ,γιατί  θα σκληρύνουν. βάλτε τα σε μπολ, ρίξτε 3 ώρες τουλάχιστον.
Πριν σερβίρετε ,κόψτε το κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές φέτες με το καθαριστήριοτο λαχανικών , βάλτε το αντίδι τις ντομάτες, το κολοκυθάκι και τα καλαμαράκια σε πιατέλα και  περιχύστε με τη σάλτσα.
Σάλτσα
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέσα σ΄ ένα βάζο 

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια