laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια

Συνταγές

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
0.00

Υλικά Συνταγής

Χοντρό αλάτι
2 κουταλιές λάδι
1 κιλό μικρά καλαμαράκια
1 μέτριο κολοκυθάκι
4 μέτριες ντομάτες ρόμα σε φέτες
1 μικρό αντίδι

Σάλτσα

2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κουταλάκι ταμπάσκο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Βουτήξτε τα δάχτυλά  σας στο αλάτι για να πιάνετε εύκολα τα καλαμαράκια .
Αφαιρέστε το κεφάλι, τα εντόσθια τους και το κόκαλο. Κόψτε τα πλοκάμια από το κεφάλι και πετάξτε τα
Αφαιρέστε τα πτερύγια για το δέρμα και πετάξτε τα.
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια  2-3 λεπτά , Μην τα τηγανίσετε πολύ ,γιατί  θα σκληρύνουν. βάλτε τα σε μπολ, ρίξτε 3 ώρες τουλάχιστον.
Πριν σερβίρετε ,κόψτε το κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές φέτες με το καθαριστήριοτο λαχανικών , βάλτε το αντίδι τις ντομάτες, το κολοκυθάκι και τα καλαμαράκια σε πιατέλα και  περιχύστε με τη σάλτσα.
Σάλτσα
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέσα σ΄ ένα βάζο 

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Ψαροκροκέτες στον ατμό
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό