Υλικά Συνταγής
Χοντρό αλάτι
2 κουταλιές λάδι
1 κιλό μικρά καλαμαράκια
1 μέτριο κολοκυθάκι
4 μέτριες ντομάτες ρόμα σε φέτες
1 μικρό αντίδι
Σάλτσα
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κουταλάκι ταμπάσκο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση συνταγής
Βουτήξτε τα δάχτυλά σας στο αλάτι για να πιάνετε εύκολα τα καλαμαράκια .
Αφαιρέστε το κεφάλι, τα εντόσθια τους και το κόκαλο. Κόψτε τα πλοκάμια από το κεφάλι και πετάξτε τα
Αφαιρέστε τα πτερύγια για το δέρμα και πετάξτε τα.
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά , Μην τα τηγανίσετε πολύ ,γιατί θα σκληρύνουν. βάλτε τα σε μπολ, ρίξτε 3 ώρες τουλάχιστον.
Πριν σερβίρετε ,κόψτε το κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές φέτες με το καθαριστήριοτο λαχανικών , βάλτε το αντίδι τις ντομάτες, το κολοκυθάκι και τα καλαμαράκια σε πιατέλα και περιχύστε με τη σάλτσα.
Σάλτσα
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέσα σ΄ ένα βάζο