laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπουρεκάκια Καισαρείας

Συνταγές

Μπουρεκάκια Καισαρείας
5.00

Διάρκεια: 1 ώρα &30 λεπτά
Συνοδευτικό ποτό : Αφρώδης Οίνος

Υλικά συνταγής

500γρ φύλλο κρούστας ή χωριάτικο
75-125γρ βούτυρο πρόβειο λιωμένο
Για τη γέμιση:
350 γρ τομάτες κονκασέ (με λίγο αλάτι και ζάχαρη)
350 γρ κασέρι σε ψιλές φέτες
250-350 γρ παστουρμά σε ψιλές φέτες

Εκτέλεση συνταγής

Τα πιττάκια Καισαρείας έχουν σχήμα σε ατομικά τετράγωνα (12χ6 εκ)ή σε μπουρεκάκια (6χ4εκ)
Κόβετε το φύλλο σε κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμείτε. Γεμίζετε τα κομμάτια των 2-4 φύλλων , τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο. Τα
βάζετε σε ένα ταψί , τα βουτυρώνετε και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο ,στους 160ο -180ο C.
Σερβίρονται ζεστά .

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.