laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπουρεκάκια Καισαρείας

Συνταγές

Μπουρεκάκια Καισαρείας
5.00

Διάρκεια: 1 ώρα &30 λεπτά
Συνοδευτικό ποτό : Αφρώδης Οίνος

Υλικά συνταγής

500γρ φύλλο κρούστας ή χωριάτικο
75-125γρ βούτυρο πρόβειο λιωμένο
Για τη γέμιση:
350 γρ τομάτες κονκασέ (με λίγο αλάτι και ζάχαρη)
350 γρ κασέρι σε ψιλές φέτες
250-350 γρ παστουρμά σε ψιλές φέτες

Εκτέλεση συνταγής

Τα πιττάκια Καισαρείας έχουν σχήμα σε ατομικά τετράγωνα (12χ6 εκ)ή σε μπουρεκάκια (6χ4εκ)
Κόβετε το φύλλο σε κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμείτε. Γεμίζετε τα κομμάτια των 2-4 φύλλων , τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο. Τα
βάζετε σε ένα ταψί , τα βουτυρώνετε και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο ,στους 160ο -180ο C.
Σερβίρονται ζεστά .

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο