laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπουρεκάκια Καισαρείας

Συνταγές

Μπουρεκάκια Καισαρείας
5.00

Διάρκεια: 1 ώρα &30 λεπτά
Συνοδευτικό ποτό : Αφρώδης Οίνος

Υλικά συνταγής

500γρ φύλλο κρούστας ή χωριάτικο
75-125γρ βούτυρο πρόβειο λιωμένο
Για τη γέμιση:
350 γρ τομάτες κονκασέ (με λίγο αλάτι και ζάχαρη)
350 γρ κασέρι σε ψιλές φέτες
250-350 γρ παστουρμά σε ψιλές φέτες

Εκτέλεση συνταγής

Τα πιττάκια Καισαρείας έχουν σχήμα σε ατομικά τετράγωνα (12χ6 εκ)ή σε μπουρεκάκια (6χ4εκ)
Κόβετε το φύλλο σε κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμείτε. Γεμίζετε τα κομμάτια των 2-4 φύλλων , τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο. Τα
βάζετε σε ένα ταψί , τα βουτυρώνετε και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο ,στους 160ο -180ο C.
Σερβίρονται ζεστά .

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη