laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπουρεκάκια Καισαρείας

Συνταγές

Μπουρεκάκια Καισαρείας
5.00

Διάρκεια: 1 ώρα &30 λεπτά
Συνοδευτικό ποτό : Αφρώδης Οίνος

Υλικά συνταγής

500γρ φύλλο κρούστας ή χωριάτικο
75-125γρ βούτυρο πρόβειο λιωμένο
Για τη γέμιση:
350 γρ τομάτες κονκασέ (με λίγο αλάτι και ζάχαρη)
350 γρ κασέρι σε ψιλές φέτες
250-350 γρ παστουρμά σε ψιλές φέτες

Εκτέλεση συνταγής

Τα πιττάκια Καισαρείας έχουν σχήμα σε ατομικά τετράγωνα (12χ6 εκ)ή σε μπουρεκάκια (6χ4εκ)
Κόβετε το φύλλο σε κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμείτε. Γεμίζετε τα κομμάτια των 2-4 φύλλων , τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο. Τα
βάζετε σε ένα ταψί , τα βουτυρώνετε και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο ,στους 160ο -180ο C.
Σερβίρονται ζεστά .

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια