laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπουρεκάκια Καισαρείας

Συνταγές

Μπουρεκάκια Καισαρείας
5.00

Διάρκεια: 1 ώρα &30 λεπτά
Συνοδευτικό ποτό : Αφρώδης Οίνος

Υλικά συνταγής

500γρ φύλλο κρούστας ή χωριάτικο
75-125γρ βούτυρο πρόβειο λιωμένο
Για τη γέμιση:
350 γρ τομάτες κονκασέ (με λίγο αλάτι και ζάχαρη)
350 γρ κασέρι σε ψιλές φέτες
250-350 γρ παστουρμά σε ψιλές φέτες

Εκτέλεση συνταγής

Τα πιττάκια Καισαρείας έχουν σχήμα σε ατομικά τετράγωνα (12χ6 εκ)ή σε μπουρεκάκια (6χ4εκ)
Κόβετε το φύλλο σε κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμείτε. Γεμίζετε τα κομμάτια των 2-4 φύλλων , τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο. Τα
βάζετε σε ένα ταψί , τα βουτυρώνετε και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο ,στους 160ο -180ο C.
Σερβίρονται ζεστά .

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια