laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Φλογέρες

Συνταγές

Φλογέρες
0.00

Διάρκεια: 1 ώρα
Συνοδευτικό ποτό : Όλα                                                  
(18-24 κρέπες)

Υλικά Συνταγής

125 γρ μπέικον σε λωρίδες
125 γρ ζαμπόν σε λωρίδες
250 γρ κεφαλογραβιέρα σε μπαστούνια
250 γρ κρέμα γάλακτος
βούτυρο λιωμένο για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής


Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.
Αν δεν έχετε ,κόβετε τις μεγάλες κρέπες σε σταυρό, στα 4.
Στην άκρη της κάθε κρέπας στρώνετε το μπέικον και το ζαμπόν και στη μ΄εση βάζετε το τυρί. Τις τυλίγετε σε ρολό , τις βάζετε μέσα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ  και τις βρέχετε με την κρέμα γάλακτος.
Τις ψήνετε στο φούρνο, στους 180ο -200ο C, για 10 λεπτά .
Τις κόβετε σε κομμάτια και τις σερβίρετε ζεστές .

 

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.