laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Φλογέρες

Συνταγές

Φλογέρες
0.00

Διάρκεια: 1 ώρα
Συνοδευτικό ποτό : Όλα                                                  
(18-24 κρέπες)

Υλικά Συνταγής

125 γρ μπέικον σε λωρίδες
125 γρ ζαμπόν σε λωρίδες
250 γρ κεφαλογραβιέρα σε μπαστούνια
250 γρ κρέμα γάλακτος
βούτυρο λιωμένο για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής


Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.
Αν δεν έχετε ,κόβετε τις μεγάλες κρέπες σε σταυρό, στα 4.
Στην άκρη της κάθε κρέπας στρώνετε το μπέικον και το ζαμπόν και στη μ΄εση βάζετε το τυρί. Τις τυλίγετε σε ρολό , τις βάζετε μέσα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ  και τις βρέχετε με την κρέμα γάλακτος.
Τις ψήνετε στο φούρνο, στους 180ο -200ο C, για 10 λεπτά .
Τις κόβετε σε κομμάτια και τις σερβίρετε ζεστές .

 

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Μους πέστροφας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς και αλμυρά μπισκότα

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό