laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Φλογέρες

Συνταγές

Φλογέρες
0.00

Διάρκεια: 1 ώρα
Συνοδευτικό ποτό : Όλα                                                  
(18-24 κρέπες)

Υλικά Συνταγής

125 γρ μπέικον σε λωρίδες
125 γρ ζαμπόν σε λωρίδες
250 γρ κεφαλογραβιέρα σε μπαστούνια
250 γρ κρέμα γάλακτος
βούτυρο λιωμένο για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής


Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.
Αν δεν έχετε ,κόβετε τις μεγάλες κρέπες σε σταυρό, στα 4.
Στην άκρη της κάθε κρέπας στρώνετε το μπέικον και το ζαμπόν και στη μ΄εση βάζετε το τυρί. Τις τυλίγετε σε ρολό , τις βάζετε μέσα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ  και τις βρέχετε με την κρέμα γάλακτος.
Τις ψήνετε στο φούρνο, στους 180ο -200ο C, για 10 λεπτά .
Τις κόβετε σε κομμάτια και τις σερβίρετε ζεστές .

 

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.