laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Αγριοραδίκια με λαρδί

Συνταγές

Αγριοραδίκια με λαρδί
0.00

Διάρκεια: 40 λεπτά
Συνοδευτικό ποτό :Ρακί- Τσίπουρο- Μπύρα

Υλικά Συνταγής
1 κιλό αγριοραδίκια πλυμένα και στραγγισμένα
250 γρ λαρδί ξίδι κρασιού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τα ραδίκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια σαλατιέρα και αλατοπιπερώνετε .
Σοτάρετε το λαρδί μέχρι να ροδίσει καλά και το ρίχνετε μαζί με το λίπος το μέσα στη σαλατιέρα, Σβήνετε το τηγάνι με το ξύδι, το οποίο προσθέτετε στη σαλάτα. Τα ανακατεύετε προσεκτικά όλα μαζί.

Σημείωση
 Στην Κρήτη , τα αγριοράδικα ή “σταγναγκάθια” τρώγονται ωμά με χυμό λεμονιού και αλάτι .
Σερβίρεται και για ροκομεζές 

Ζεστή σαλάτα με αντίδια και πατάτα
Σωτάρετε με λάδι τις πατάτες και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε.

Τονοσαλάτα
Μπορείτε να τα συνοδέψουμε με μακαρονακι,ρύζι, ακοόμα και πάνω από φρεσκά πράσινα λαχανικά!

Φασολάκια πράσινα σαλάτα
Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Τα βάζετε στο πανεράκι της χύτρας μαζί με την πατάτα, αφού την καθαρίσετε και την κόψετε στη μέση.

Τζατζίκι
Αδειάστε το στραγγισμένο γιαούρτι σ ένα μπόλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα το αγγουράκι, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι

Σαλάτα με καρότο και μαϊντανό
Η καλύτερη συνοδεία για τα καλοκαιρινά σας φαγητά

Ταμπουλέ (Λιβανέζικη σαλάτα)
Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ και ψιλοκόβετε τις ντομάτες από πάνω,έτσι ώστε να πάει όλος ο χυμός τους στο πλιγούρι

Σαλάτα χωριάτικη
Τοποθετείτε στον πάτο μιας σαλατιέρας το μαρούλι ψιλοκομμένο και ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες και το αγγούρι

Κοτοσαλάτα με αβοκάντο
Κατ'αρχάς ετοιμάζεται την σως. Αναμειγνύετε σε μπολ το χυμό λεμόνι, το ταμπάσκο και 1 κουταλάκι ρίγανη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώσπου να αποκτήσει η σως λεία υφή. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε ξανά.