Διάρκεια: 40 λεπτά
Συνοδευτικό ποτό :Ρακί- Τσίπουρο- Μπύρα
Υλικά Συνταγής
1 κιλό αγριοραδίκια πλυμένα και στραγγισμένα
250 γρ λαρδί ξίδι κρασιού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε τα ραδίκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια σαλατιέρα και αλατοπιπερώνετε .
Σοτάρετε το λαρδί μέχρι να ροδίσει καλά και το ρίχνετε μαζί με το λίπος το μέσα στη σαλατιέρα, Σβήνετε το τηγάνι με το ξύδι, το οποίο προσθέτετε στη σαλάτα. Τα ανακατεύετε προσεκτικά όλα μαζί.
Σημείωση
Στην Κρήτη , τα αγριοράδικα ή “σταγναγκάθια” τρώγονται ωμά με χυμό λεμονιού και αλάτι .
Σερβίρεται και για ροκομεζές
Αγριοραδίκια με λαρδί
Συνταγές

Σαλάτα φακή
Καρφώστε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι

Σαλάτα χωριάτικη
Τοποθετείτε στον πάτο μιας σαλατιέρας το μαρούλι ψιλοκομμένο και ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες και το αγγούρι

Φασολάκια πράσινα σαλάτα
Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Τα βάζετε στο πανεράκι της χύτρας μαζί με την πατάτα, αφού την καθαρίσετε και την κόψετε στη μέση.

Τονοσαλάτα
Μπορείτε να τα συνοδέψουμε με μακαρονακι,ρύζι, ακοόμα και πάνω από φρεσκά πράσινα λαχανικά!

Πολιτική Σαλάτα
Περνάμε από το τρίφτη το λάχανο,καρότο και σκόρδο

Σαλάτα με καρότο και μαϊντανό
Η καλύτερη συνοδεία για τα καλοκαιρινά σας φαγητά

Κοτοσαλάτα με αβοκάντο
Κατ'αρχάς ετοιμάζεται την σως. Αναμειγνύετε σε μπολ το χυμό λεμόνι, το ταμπάσκο και 1 κουταλάκι ρίγανη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώσπου να αποκτήσει η σως λεία υφή. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε ξανά.

Ρυζοσαλάτα με όσπρια
Βράζουμε το ρύζι, ώσπου να μαλακώσει. Πλένουμε το ρύζι με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.

Ιταλική Πατατοσαλάτα
Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν