Διάρκεια: 40 λεπτά
Συνοδευτικό ποτό :Ρακί- Τσίπουρο- Μπύρα
Υλικά Συνταγής
1 κιλό αγριοραδίκια πλυμένα και στραγγισμένα
250 γρ λαρδί ξίδι κρασιού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε τα ραδίκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια σαλατιέρα και αλατοπιπερώνετε .
Σοτάρετε το λαρδί μέχρι να ροδίσει καλά και το ρίχνετε μαζί με το λίπος το μέσα στη σαλατιέρα, Σβήνετε το τηγάνι με το ξύδι, το οποίο προσθέτετε στη σαλάτα. Τα ανακατεύετε προσεκτικά όλα μαζί.
Σημείωση
Στην Κρήτη , τα αγριοράδικα ή “σταγναγκάθια” τρώγονται ωμά με χυμό λεμονιού και αλάτι .
Σερβίρεται και για ροκομεζές
Αγριοραδίκια με λαρδί
Συνταγές

Σαλάτα χωριάτικη
Τοποθετείτε στον πάτο μιας σαλατιέρας το μαρούλι ψιλοκομμένο και ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες και το αγγούρι

Τζατζίκι
Αδειάστε το στραγγισμένο γιαούρτι σ ένα μπόλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα το αγγουράκι, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι

Ρόκα με ντομάτα
Καθαρίστε, πλύντε και στραγγίστε με προσοχή τη ρόκα, για να μην τη μαράνετε

Τονοσαλάτα
Μπορείτε να τα συνοδέψουμε με μακαρονακι,ρύζι, ακοόμα και πάνω από φρεσκά πράσινα λαχανικά!

Ιταλική Πατατοσαλάτα
Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν

Μαυρομάτικα σαλάτα
Βράζετε τα φασόλια καλά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μπωλ

Ζεστή σαλάτα με αντίδια και πατάτα
Σωτάρετε με λάδι τις πατάτες και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν

Ρυζοσαλάτα με όσπρια
Βράζουμε το ρύζι, ώσπου να μαλακώσει. Πλένουμε το ρύζι με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε.