laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πατατοκροκέτες με κύμινο

Συνταγές

Πατατοκροκέτες με κύμινο
0.00

Υλικά συνταγής

300 γρ. πατάτες

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/4 κουταλάκι πιπέρι

60 γρ. βούτυρο σε κύβους, παγωμένο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες

1 κουταλιά κύμινο

4 κουταλιές αποβουτυρωμένο γάλα

τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Σπάμε με τα δάχτυλα το βούτυρο μέσα στο μείγμα. Ρίχνουμε το λάδι, το αυγό, το σκόρδο, το κύμινο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις πατάτες στο μείγμα και ανακατεύουμε προσέχοντας να μην τις λιώσουμε. Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα σε ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς.  

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.