Υλικά συνταγής
300 γρ. πατάτες
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
60 γρ. βούτυρο σε κύβους, παγωμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες
1 κουταλιά κύμινο
4 κουταλιές αποβουτυρωμένο γάλα
τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Σπάμε με τα δάχτυλα το βούτυρο μέσα στο μείγμα. Ρίχνουμε το λάδι, το αυγό, το σκόρδο, το κύμινο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις πατάτες στο μείγμα και ανακατεύουμε προσέχοντας να μην τις λιώσουμε. Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα σε ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς.