laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πατατοκροκέτες με κύμινο

Συνταγές

Πατατοκροκέτες με κύμινο
0.00

Υλικά συνταγής

300 γρ. πατάτες

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/4 κουταλάκι πιπέρι

60 γρ. βούτυρο σε κύβους, παγωμένο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες

1 κουταλιά κύμινο

4 κουταλιές αποβουτυρωμένο γάλα

τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Σπάμε με τα δάχτυλα το βούτυρο μέσα στο μείγμα. Ρίχνουμε το λάδι, το αυγό, το σκόρδο, το κύμινο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις πατάτες στο μείγμα και ανακατεύουμε προσέχοντας να μην τις λιώσουμε. Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα σε ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς.  

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Ψαροκροκέτες στον ατμό
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες