laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πατατοκροκέτες με κύμινο

Συνταγές

Πατατοκροκέτες με κύμινο
0.00

Υλικά συνταγής

300 γρ. πατάτες

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/4 κουταλάκι πιπέρι

60 γρ. βούτυρο σε κύβους, παγωμένο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες

1 κουταλιά κύμινο

4 κουταλιές αποβουτυρωμένο γάλα

τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Σπάμε με τα δάχτυλα το βούτυρο μέσα στο μείγμα. Ρίχνουμε το λάδι, το αυγό, το σκόρδο, το κύμινο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις πατάτες στο μείγμα και ανακατεύουμε προσέχοντας να μην τις λιώσουμε. Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα σε ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς.  

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού