laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πατατοκροκέτες με κύμινο

Συνταγές

Πατατοκροκέτες με κύμινο
0.00

Υλικά συνταγής

300 γρ. πατάτες

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/4 κουταλάκι πιπέρι

60 γρ. βούτυρο σε κύβους, παγωμένο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες

1 κουταλιά κύμινο

4 κουταλιές αποβουτυρωμένο γάλα

τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Σπάμε με τα δάχτυλα το βούτυρο μέσα στο μείγμα. Ρίχνουμε το λάδι, το αυγό, το σκόρδο, το κύμινο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις πατάτες στο μείγμα και ανακατεύουμε προσέχοντας να μην τις λιώσουμε. Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα σε ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς.  

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Ψαροκροκέτες στον ατμό
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι