laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρυζοσαλάτα με όσπρια

Συνταγές

Ρυζοσαλάτα με όσπρια
0.00

Υλικά συνταγής

225 γρ. καστανό ρύζι

400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια κονσέρβας,στραγγισμένα και ξεπλυμένα

225 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας,στραγγισμένα και ξεπλυμένα

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,κομμένα σε φετούλες

φρέσκος κόλιανδρος

 

Για το ντρέσινγκ:

1/2 φλιτζ. ντοματοχυμό

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά ξύδι

2 κουταλάκια μουστάρδα Ντιζόν

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το ρύζι, ώσπου να μαλακώσει. Πλένουμε το ρύζι με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ, χτυπάμε με σύρμα τον ντοματοχυμό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το πιπέρι σε μπολ.

Περιχύνουμε το ρύζι με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και τα κόκκινα φασόλια, την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε απαλά.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο, ώσπου να την σερβίρουμε.

Φασολάκια πράσινα σαλάτα
Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Τα βάζετε στο πανεράκι της χύτρας μαζί με την πατάτα, αφού την καθαρίσετε και την κόψετε στη μέση.

Ζεστή σαλάτα με αντίδια και πατάτα
Σωτάρετε με λάδι τις πατάτες και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν

Ταμπουλέ (Λιβανέζικη σαλάτα)
Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ και ψιλοκόβετε τις ντομάτες από πάνω,έτσι ώστε να πάει όλος ο χυμός τους στο πλιγούρι

Κουνουπίδι με αρωματικά
Χτυπήστε το λάδι με το ξίδι το λεμόνι ,το πιπέρι και τα αρωματικά

Ελληνική πατατοσαλάτα
Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν, στραγγίστε και αφήστε τες να κρυώσουν

Σαλάτα χωριάτικη
Τοποθετείτε στον πάτο μιας σαλατιέρας το μαρούλι ψιλοκομμένο και ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες και το αγγούρι

Σαλάτα φακή
Καρφώστε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι

Σαλάτα πολιτική
Σ ένα μπόλ ανακατέψτε όλα μαζί τα ψιλοκομμένα λαχανικά

Πολιτική Σαλάτα
Περνάμε από το τρίφτη το λάχανο,καρότο και σκόρδο